HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering)

ESCP

HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering) - zakres studiów na kierunku Bachelor in Management

HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering)

O zakresie

Zakres HoReCa Management ma za zadanie wprowadzić i przygotować studentów do aktywnego uczestnictwa w sektorze HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). W ramach programu zostaną pokazane najnowsze oraz najlepsze praktyki zarządcze ze świata, wspomagane dużą dawką informacji przekazywanych przez praktyków z sektora. Duży nacisk położony jest na najbardziej rozwijany obecnie aspekt- gościnność, czyli zmianę relacji klienta z przedsiębiorcą oraz pokazanie praktycznych aspektów jej zastosowania.

Zapraszam na studia!

Zofia Przymus, MA

Jeśli planujesz swoją karierę w firmie zaopatrującej sektor, poznasz zasady jego działania i dowiesz się na co zwracać uwagę we współpracy z hotelami, restauracjami i cateringiem. Zajęcia współprowadzą praktycy, aktualizując akademicka wiedzę o praktyczne wskazówki.

Poszerzymy Twoja wiedzę z zakresu zarządzania m.in. o takie umiejętności jak umiejętności sommelierskie czy optymalizacje łańcucha dostaw. Dowiesz się, z jakimi problemami spotykają się hotele, restauracje i catering i nauczysz się sobie z nimi radzić. Damy Ci niezbędne narzędzia do skutecznego zarządzania kategoria.

Wiedzę te dodatkowo będziesz mógł rozwijać po zakończeniu studiów na jednym z naszych kierunków studiów, w tym podyplomowych z zarządzania hotelami lub restauracjami.

Do zobaczenia w murach Akademii!

Atuty zakresu

  • Zajęcia prowadzone przez praktyków i pasjonatów tematu
  • Najnowsze trendy i praktyki z sektora HoReCa na świecie
  • Praktyczne informacje dotyczące funkcjonowanie i usprawnienia pracy w sektorze HoReCa
  • Wsparcie partnerów biznesowych
  • Możliwość wyjazdów na wymianę do znanych europejskich szkół

WIEDZA, UMIEJĘTNOŚCI I KOMPETENCJE SPOŁECZNE

W trakcie studiów uzyskujesz wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne m.in. z zakresu:

  • Planowania łańcuchów dostaw
  • Zarządzania kategorią napojów i jedzenia
  • Motywowania i utrzymywania najlepszej załogo
  • Planowania procesów i organizacji miejsca pracy w najbardziej efektywny sposób
  • Zarządzania finansami i optymalizacji ich wielkość
  • Gościnności i jak na jej podstawie budować swoją przewagę konkurencyjną
  • Praktycznych kompetencji i znajomości świata HoReCa

PERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA

  • Prowadzenie restauracji
  • Prowadzenie hotelu
  • Prowadzenie formy cateringowej
  • Stanowiska kierownicze w sektorze HoReCa
  • Zatrudnienie w firmach zaopatrujących HoReCa

Realizowane przedmioty

  • Food & Beverage Cost Management
  • Food Service
  • Beverage Service
  • Hospitality Management
  • Personal & Team Management in the HoReCa Industry

Organizacja zajęć

  • Studia stacjonarne

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku.